Waar moeten wij opletten bij het kiezen van een juiste zijden dekbed?

Waarom zijn er zoveel verschillen in de prijs van zijden dekbedden?

We hopen dat de volgende informatie u zal helpen om de ​​juiste beslissing te maken.

Dekbed hoes:

  • Katoenen hoes: de meest populaire en economische. Kies katoen boven 250 TC (draad tellen).
  • Zijde hoes: ideaal, maar prijzig. Een zijden omhulling dient minimaal 19momme te hebben. Als de omhulling lager is dan 19momme kunt u duurzaamheids problemen tegenkomen.

Zijde vullingen:

  • Lange moerbeizijde vezels,  korte moerbeizijde vezels, wilde zijde (Tussah Silk) vezels of afval van zijde.
  • Handmatig getrokken en gestapeld zijde vulling, machine getrokken zijde vulling, gehakte korte zijde vulling (hoofdzakelijk uit afval van de zijde komen) ...

Pure moerbei zijde is fijner en voelt erg zacht aan en heeft een natuurlijke parel kleur. Het ruikt fris.

Tussah zijde (wilde zijde) zijn ruwer, grover en hebben een bruine kleur en is minder luxe als vulling voor zijde dekbedden.  Behandelde wilde zijde heeft een bleke kleur, en heeft een disordelijke structuur.

 

Hand Getrokken lange moerbeizijde wordt gewassen en uitgerekt met de hand, natuurlijk gedroogd in de lucht. Er zijn geen additieven of bleekmiddelen toegevoegd. Het ruikt fris en heeft een natuurlijke kleur. Vele lagen worden gebruikt om een ​​dekbed vulling te maken, tussen lagen wordt lucht gevangen. Vandaar dat deze dekbedden meer luchtiger en zachter zijn. Ze zijn comfortabeler, duurzamer, kwalitatiever en heilzaam voor de gezondheid.

 

Machine getrokken zijde kunnen snel worden geproduceerd. Er is minder lucht opgesloten en chemicaliën werden gebruikt om de zijde witter en zachter maken.

Machine zijde heeft een witachtige kleur. Dit goedkoper, gestroomlijnd, industrieel proces van zijde extractie betekent een verlies van de voordelen in verband met zijde vullingen geproduceerd volgens de traditionele methoden.

 

Langvezelige moerbei zijde is wat je moet zoeken in uw dekbed.

Goedkopere zijde dekbedden zijn bijna altijd gevuld met machine getrokken zijde vulling, gehakte korte zijde vulling or mix van zijden en synthetische vulling...

 

Het gewicht van zijde vulling: Onze zijden dekbedden heeft drie gewichten:

  • (180 gr / m²) is ideaal voor het warme seizoen (zomer)
  • (320 gr / m²) is ideaal voor mid-seizoen (lente of herfst)
  • (180 + 320 gr/m²) bestaat uit een zomer dekbed en een mid-seizoen dekbed apart of samen te gebruiken om een ​​zeer warm dekbed voor de winter te krijgen.

 

Inspectie rits:

Een goede zijden dekbed zal een lange inspectie rits hebben waar we de kwaliteit van zijde in het dekbed kunnen inspecteren.

 

Met of zonder stiksels (quilt)

Een zijden dekbed met een lopend stiksel of modellering is vooral van relatief lage kwaliteit gemaakt. Hier wordt meestal gewerkt met korte zijden draad, machinaal bewerkte zijde of gesponnen afval van zijde. Dit dekbed moet daarom altijd genaaid worden om te voorkomen dat de vulling gaat slippen. De zijden vulling is gecomprimeerd en minder luchtig.

 

Een Hoogwaardige zijden dekbed heeft geen lopende stiksels nodig en is niet gewatteerd. Omdat de lange zijden draad altijd loopt over de gehele breedte van het dekbed, moet deze alleen geaaid worden op de rand om de vulling op zijn plaats te houden.

 

Hoge kwaliteit zijden dekbed van Silkmood is gevuld met pure moerbei zijde met lange zijden vezels, geen korte vezels. Onze zijden dekbedden worden handmatig getrokken en gestapeld. De lange zijden vezels zorgen er ook voor dat de vulling beter op zijn plaats blijft zitten. Er zijn geen stiksels over de hele oppervlakte van onze zijden dekbed. De vulling wordt willekeurige met hand vastgenaaid met de overtrek om de luchtigheid en zachtheid van de zijden vulling te behouden. Daarom voelt een zijden dekbed van Silkmood heerlijk zacht en comfortabel aan. Dit dekbed heeft ook een uitstekend ventilatievermogen en is warmte regulerend (koelt af bij warmte en houdt u warm bij koude).

 

Onze producten hebben een Oeko-Tex Standard 100 Certificatie, goedgekeurd door de Europese textielindustrie bevoegde autoriteiten.