Veelgestelde vragen FAQ

 

Hier vindt u de meeste gestelde vragen omtrent zijde en zijden producten:

1 FAQ
1.1 Over zijde

Geschiedenis 

Vier tot vijf duizend jaar v. Chr. werd in China al zijde gesponnen en verweven tot kleding en stoffen. China was lange tijd het enige land ter wereld dat het geheim van de zijdeproductie kende en verdedigde dit monopolie met man en macht. In de Romeinse tijd was zijde letterlijk haar gewicht in goud waard. Het kostbare zijde werd eerst over land, en later over zee geëxporteerd over bepaalde trajecten die in de 19e eeuw de zijderoute zou gaan heten.
Pas in de zesde eeuw begon de zijdeteelt zich ook buiten China te ontwikkelen in landen als Japan en India, en via Byzantium (het huidige Istanbul) tevens in het Middellandse Zeegebied. In de 17e eeuw werden pogingen ondernomen om ook in West-Europa teelt en productie van zijde te introduceren.

 

Productie 

De zijdevlinder legt aan het begin van de zomer zo’n 500 eitjes. Zijderupsen voeden zich met de blaadjes van de moerbei boom. Binnen drie tot vier weken vormen de larven (inmiddels rupsen) een cocon.
In vergelijking met andere grondstoffen voor kleding en textiel neemt zijde een zeer bescheiden plaats in binnen de wereldhandel. Slechts 0,2% van de wereldproductie in textielvezels bestaat uit zijde. De totale productie van zijde bedraagt jaarlijks ongeveer 100.000 ton per jaar.
China is met een productie van 72.000 ton ruwe zijde per jaar wereldwijd een koploper.  Andere zijde producerende landen als India, Japan, de voormalige Sovjet Unie en Brazilië komen er ver achteraan. In Italië, Spanje, Frankrijk en Zwitserland wordt ook nog steeds, in nóg mindere mate, zijde geproduceerd.  

 

Milieu 

Zijde is een bijzonder milieuvriendelijk product. Bij grootschalige productie is geen sprake van het gebruik van kunstmest, pesticiden.
Bij de afvalfase, zijde kan best gerecycleerd worden of herbruikt.

 

Gezondheid

Zijde heeft diverse toepassingen voor de gezondheid, comfort en welzijn, ook toepassing op medisch gebied.
Het dragen van zijde( zijden pyjama's, zijden sjaals...) wordt aangeraden in geval van huidaandoeningen zoals huidallergie, eczeem en psoriasis. Bovendien is zijde helend voor de huid. De gladde zijde vezel van zijde geeft geen stof af en trekt geen stof aan. Zijde kan tot 30% van haar eigen gewicht aan vocht absorberen en het snel laten verdampen. Ook is zijde luchtig en warmt snel op en koelt snel af. Zijde is goed voor mensen met astma en stofallergie.
Slapen in zijde is niet alleen een ultieme luxe, het is een genot, een verwenning. Zijde ontspant lichaam en geest en resulteert in een diepe verkwikkende en ontspannen nachtrust.
Bij kinderen fluctueert de lichaamstemperatuur meer dan bij volwassenen, Voor hen is het kunnen afvoeren van transpiratie dan ook erg belangrijk.  Veel kinderen en baby’s hebben last van huidaandoeningen. De huid wordt rood, schilfert, het gebruiken van zijde kan deze verminderen, verder werkt zijde heilzaam.

 

Waarom kiezen wij voor zijde? 

 

  • 100% natuurlijke, zachte vezels, soepel en extreem licht 
  • Temperatuur regulerend, goed voor elk seizoen
  • Hypoallergene, antistatische, antibacterieel, ideaal voor mensen met astma, eczeem, stofallergie...
  • Kalmerend voor het zenuwstelsel, aangenaam voor de huid
  • Gezond, goed voor huid en haar 
    • Kopen en klitten in het haar zijn sterk verminderd en uw kapsel blijft beter in vorm en de krullen blijven beter zitten         
    • Vermindering van de vorming van rimpels, acne en puisjes

 

Zijdesoorten

Zijde wordt tegenwoordig op vele verschillende manieren geproduceerd en gebruikt. Zowel in de kledingindustrie als in huishoudtextiel is zijde altijd de trend! 
Door zijn uitstekende eigenschappen wordt zijde steeds meer gewaardeerd.

Er zijn verschillende soorten zijde. Hier benaderen we de belangrijkste soorten:

  • Moerbei zijde (bombyx mori): Door de extreem fijne en gelijkmatige draden, geldt deze zijde als de hoogwaardigste zijde.
  • Haspelzijde: Haspelzijde wordt uit de continudraden van de cocon gewonnen. Deze draad is meestal meer dan 1000 meter lang en wordt vóór de verwerking slechts afgewikkeld (gehaspeld). Goed verwerkte haspelzijde is de fijnste soort en glanst het meest.
  • Bourettezijde: Bourettezijde wordt uit productieresten gewonnen. Door de korte lengte van de vezels bevat bourettezijde altijd resten van de cocon en de zijdelijm. Bourettezijde  wordt als minderwaardig zijde gezien.
  • Chappezijde: Chappezijde wordt uit de middelste vezellengte (tot 15cm) gewonnen. Deze onderscheidt zich van haspelzijde door een matter en zachter oppervlak.
  • Tussah zijde: De tussah spinnen (ook wildzijde spinnen genoemd) leveren een ruwere goudgele draad met onregelmatige structuur. Tussah spinnen leven wild in veel gebieden in het Verre Oosten.  Tussahzijde is dikker en minder glanzend.

 

Weefpatronen 

Zijde bestaat in een groot aantal types en weefpatronen. Hieronder een paar voorbeelden:



  • Ruwe zijde:  Verwijs naar de zijde dat elke zijdedraad waarvan de sericine( zijdenvezels beschermt) niet verwijderd werd.  Die zijde wordt vaak gesponnen tot draden en geweven tot materialen die op tweed lijken en die zacht zijn om aan te raken, maar die echter stijver zijn dan andere zijdesoorten en die ook vuil en geuren aantrekken omwille van de aanwezigheid van sericine.
 
  • Chiffon: Dit is de lichtste vorm van zijde. Chiffon is doorzichtig en creëert “golvingen” om dimensie te geven aan verschillende kledingstukken. Behalve voor sjaals, moet het in combinatie met voering gebruikt worden.
  
  • Habotai:Gewoonlijk is dit de minst dure en meest voorkomende vorm van zijde. Het is een licht, dun, effen geweven materiaal.  
 
 
  • Crêpe de Chine: Crêpe de Chine wordt bekomen door sommige vezels kloksgewijs te draaien en andere tegen de richting van de wijzers in. Deze gedraaide vezels worden dan geweven tot een effen weefsel. Het materiaal krijgt op die manier aan beide kanten een “kiezelsteenachtige” look.  
 
 
  • Charmeuse: Dit is de stof waaraan de meeste mensen denken wanneer ze aan zijde denken. De achterkant is een platgemaakte crêpe, de voorkant een satijnen weefpatroon. Charmeuse is zeer geschikt voor blouses en lingerie.
 
 
  • Jacquard: Dit zijn weefsels die matte en reflecterende draden gebruiken om patronen te creëren. Deze stof is gewoonlijk dichter en heeft een groter gewicht dan de meeste zijdestoffen. De patronen in het materiaal maken het perfect om te verven en meer gestructureerde kledij te creëren.
  
  • Gekamde zijde: Gekamde zijde wordt gemaakt van de korte zijden vezels die overblijven na het kammen en kaarden, dus glanst dit materiaal niet zoals de meeste zijden materialen. Gekamde zijde lijkt heel erg op katoen, maar voelt wel zacht en zijdeachtig aan. Kledij uit gekamde zijde mag in de wasmachine op lage temperatuur en in de droogkast om lage warmtestand. Maar de beste onderhoud is altijd handwassen of bij wasserij.     

 

 

1.2 Hoe verzorg ik de zijde?

Wassen:

  • Wasmachine: apart wassen, kies de stand voor zijde /wol, of de meest rustige stand bij 30 graden. 
  • Gebruik zeker een waszakje voor zijden kleding.
  • Handwassen: de watertemperatuur moet worden geregeld onder de 30 graden.
  • Zijde reinigingsmiddelen (bv:Tenestar) zijn sterk aanbevolen. Zijde is zuur weerstandig, maar niet alkalisch weerstandig. Dus gebruik geen alkalisch wasmiddel of zeep. 
  • Geen bleekmiddel gebruiken.
  • Niet schrobben of wringen! Niet centrifugeren!
  • Een paar druppels wit azijn aan het spoelwater toevoegen voor een frisse kleur.

 

Drogen:

  • NIET drogen in de droogkast en in de directe zon. 
  • Hang de zijde op in een schaduwrijke plaats, weg van de brandende zon.

 

Strijken:

  • Strijk de nog vochtige zijde op lage temperatuur, bij voorkeur aan de binnenkant/achterkant.

 

Reistips
:

  • Hang de zijde op na het uitpakken. Kleine vouwen en kreukjes zullen na een nacht automatisch verdwijnen.

  • Hang je zijde in de badkamer als je een douche neemt. De vochtigheid zal de grotere vouwen en kreuken doen verdwijnen.

 

 

1.3 Wat is momme?

Momme (mm) is de gewichtseenheid per vierkante meter van zijde, traditioneel gebruikt om de oppervlaktedichtheid van zijde  te meten. Het is verwant aan het gebruik van draadtelling om de kwaliteit van katoen te meten.
Zijde kan ook worden gemeten door het gewicht in gram .
 1 momme = 4,3056 gram / vierkante meter.
16 Momme = 16X4.3056 = 68,8 g / m.
19 Momme = 19X4.3056 = 81,8 g / m.
 
De gebruikelijke momme gewicht voor verschillende weefsels van zijde zijn :
Habutai - 5 tot 16 mm
Chiffon - 6 tot 8 mm
Crêpe de Chine - 12 tot 16 mm
Gaas - 3-5 mm
Charmeuse - 12 tot 30 mm
Hoe hoger het gewicht in mommes ,hoe dikker de stof, des duurzamer het weefsel en duurder de stof, en het meer geschikt is voor intensief gebruik .
In het algemeen:  Onder de 12 momme is geschikt voor sjaals, 12à16 momme is geschikt voor zijden nachtmode, en 19 momme is geschikt voor zijden bed linnen. De prijs van 19 momme stof is duurder dan 16momme. Daarom is zijden bed linnen van 19mm  duurder dan 16 mm, maar wel duurzamer.

 

1.4 wat is het verschil tussen zijde en satijn?


Het is heel verwarrend voor velen. Sommigen denken dat zijde satijn is of dat satijn polyester is. Het is allemaal fout. Satijn is een weefsel in satijnbinding, een weeftechniek, waarbij de kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig verspreid liggen. Met deze techniek kunnen garens heel dicht op elkaar geweven worden, waardoor het weefsel soepel wordt. Als glanzende inslagdraden en matte kettingdraden gebruikt worden is de onderkant dof, maar de bovenkant glanzend. 

Het woord satijn is ontleend aan het Franse ‘satin’ (glanzende, zachte zijden stof). Een oudere verklaring is dat het woord komt van het Italiaanse woord voor zijde: seta.

Tegenwoordig verwijst het woord “satijn” meestal naar glanzende polyester (synthetische stof uit de chemische substantie).  Omdat er veel meer “satijn” gemaakt wordt van goedkoper polyester, zult u veel satijnen nachtgoed, satijnen lingerie en satijnen kussenslopen, die gemaakt zijn van polyester vinden.  

Katoen satijn worden meestal gebruikt in bedlinnen met label: 100% katoen. Door de manier van weven(satijn-binding), ontstaat een dicht geweven stof met een beetje glans.

Zijden satijn is zeer exclusief en veel duurder. Let dus goed op en kijk in het waslabel om te zeker te zijn van welke materiaal uw satijnen kussensloop, satijnen dekbedovertrek of uw satijnen pyjama vervaardigd is. Men kiest dus absoluut voor zijde i.p.v. het goedkoper alternatief.

Synthetische satijn is niet luchtdoorlatend, neemt bijgevolg geen vocht op, is statisch en brandgevaarlijk.

Zijde is van100% natuurlijke vezels, bestaat uit hoogwaardig eiwit en een hoog polymeerverbinding uit meer dan twintig soorten aminozuur. Ze heeft een uitstekende bio compatibiliteit met de menselijke huid,  en is bijgevolg zeer goed is voor de gevoelige huid en droog haar. Zijde heeft een subtiele glans en voelt aangenaam en zacht aan. Zijde heeft een hoge graad van vochtabsorptie en afdrijving, zeer geschikt voor mensen met overtollige transpiratie. Zijde is hypoallergeen, antistatische, antibacterieel, ideaal voor mensen met astma, eczeem, stofallergie en andere huidaandoeningen.  

Al deze eigenschappen heeft de “satijn” ( meestal verwijzing naar synthetische polyester) niet!

Silkmood zijden producten zijn gemaakt van 100% echte zijde. Wij verkopen geen nep zijde, geen synthetische stof.

 

 

1.5 Is de zijden kussensloop goed voor de huid en het haar?

Het is geen geheim in de Aziatische landen dat op een zijden kussensloop slapen goed is voor uw huid en haar. Maar hier in Europa zijn wij nog niet bekend met zijden producten. Veel mensen staan sceptisch tegenover deze oude volkswijsheid.
De voordelen van slapen op een zijden kussensloop zijn gebleken uit onderzoek van dermatologen. De huid is glad en het haar blijft meer in model zitten bij het opstaan ‘s morgens.
Logisch: zijde is een natuurlijke vezel die aminozuren bevat  en natuurlijke eiwitten die onze huid en haar voeden als wij slapen. Er zijn veel antirimpel crèmes die bevat zijden substanties.  Zijden stof is veel zachter en gladder in vergelijking met ander textiel.  Door te slapen op een zijden kussensloop wordt er minder aan de huid gewreven, waardoor er minder snel rimpels zouden ontstaan. Bovendien is zijde een organische stof en is van natuur hypoallergeen en stofvrij. Acne en allergieën zouden evenzeer beperkt worden doordat u op een zijden kussensloop slaapt. Haaruitval, breuk en warrig hoofdhaar zou ook sterk gereduceerd kunnen worden.
 
In tegenstelling tot satijn (wat een nep zijde is),katoen en polyester die geen helende werkingen heeft op de huid. Zijde is antistatisch en volledig natuurlijk product. Satijn (polyester) is niet hydraterend voor de huid, kan statische haren veroorzaken en is brandgevaarlijk. Katoen-satijn is gemaakt van katoenvezels, die de gunstige eigenschap van de zijde niet heeft. 
 
Zijde is een natuurlijke eiwitsubstantie. Chemisch gezien lijkt zijde sterk op wol. Maar de zijdedraad is veel fijner en gladder. Beide bestaan hoofdzakelijk uit eiwitten, maar in tegenstelling tot wol zijn zijdegaren glad, hebben ze geen geschubde structuur, waardoor het fraai glanst. De zijdedraad is het fijnste van alle natuurlijke vezels.

 

 

 

1.6 Wat betekent het OEKO-TEX® Standard 100 label?

Het is een productlabel dat aantoont dat het textielproduct niet schadelijk is voor de gezondheid.   
Het OEKO-TEX® Standard 100 garandeert dat stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid  niet voorkomen op het textielproduct of in bepaalde gevallen slechts in beperkte mate. Hiervoor worden tests uitgevoerd op het product, waarbij de concentratie gemeten wordt van een reeks stoffen. Er worden verschillende tests op de kleurechtheid gedaan (ten aanzien van water, zweet en wrijving).

 

 

1.7 Wat is het verschil tussen Housewife of Oxford?

 

 

1.8 Hoe kies ik de juiste bedlinnen en beddengoed?

Bedlinnen is uiteraard te verkrijgen in verschillende afmetingen. Lees hier alle tips & tricks bij het aanschaffen van uw bedlinnen.
 
Welk hoeslaken heeft u nodig? Natuurlijk dezelfde maat als je matras! Door de exacte lengte en breedte maat van je matras aan te houden, weet je zeker dat het straks past!
Niet alle matrassen hebben dezelfde hoogte of dikte.   Bijvoorbeeld boxspring is veel hoger en toppers is veel lager.  

 


Welk dekbed en dekbedovertrek kiest u?

De afmeting van de dekbedovertrek is exact dezelfde afmeting als het dekbed.
De standaard breedtematen voor een dekbed zijn 140 cm (eenpersoons), 200 cm (tweepersoons) en 240 cm (lits-jumeaux). De lengtemaat is 200cm (standaard) en 220 cm (extra lang).

 

Welke afmeting laken kiest u best?

Als je goed op een laken wilt liggen, moet je zeker een voldoende groot laken gebruiken. Een te kort laken zal snel uit de matras vallen.

Hoe groot het laken moet zijn, hangt af van de grootte en dikte van de matras. Het moet ongeveer 80 cm extra zijn. Als uw matras 90 x 200 cm is, moet het laken minimaal 170 x 280 cm groot zijn. Voor een tweepersoonsbed van 180 x 200 cm van minimaal 260 x 280 cm.

 

Welk materiaal kiest u?

Het materiaal bepaalt jouw slaapcomfort. Heeft u een gevoelige huid of heb je het snel warm, ga dan voor een zijden hoeslaken.  

 

Welke kleur kiest u?

Een wit bedlinnen past overal en zorgt voor de perfecte basis.
Overeenkomende kleuren in zowel het hoeslaken als in het dekbedovertrek passen altijd goed samen.
Durf eens voor een contrasterende kleur te kiezen om spanning in te bouwen. Maar welke kleur je kiest, het moet met elkaar complementeren. 

Hieronder een handig overzichtje.

Maatvoering van beddengoed en bedlinnen


 
Belangrijke tips voor het kopen van zijden bedlinnen:

1: Seam of naadloos: 

Goedkope zijden lakens of dekbedovertrekken zijn vaak gemaakt van smalle aan elkaar genaaide zijden panden. Ze zijn genaaid met 2 zijden panden of 3 zijden panden  en er is een naad in het midden of aan beide zijden. Dit oogt minder mooi en luxueus.  
Naadloze zijde beddengoed gebruikt de brede zijde die wordt geweven op zeer grote weefgetouwen, zodat er geen naden zijn.  Het is veel mooier en luxueuser maar wel een beetje duurder.
Silkmood verkoopt alleen naadloze zijden bedlinnen, er zijn dus geen naden/stiksel op de boven/onder kant van onze zijden bedlinnen. 
 
Veel bedrijven vermelden niet of hun zijden bedlinnen met naad of naadloos is!  Stel jezelf de vraag voor je koopt.

 

2: momme
Momme (mm) is de gewichtseenheid per vierkante meter zijde. Momme is traditioneel gebruikt om de oppervlaktedichtheid van zijde te meten.
Hoe hoger het gewicht in mommes, hoe dikker de stof is en hoe beter hij bestand is voor intensief gebruik. Hoe hoger de momme hoe duurder de stof is.
 
In het algemeen:

  • Onder de 12 momme is geschikt voor sjaals
  • 12 à 16 momme is geschikt voor zijden nachtmode
  • 19 momme en 22 momme is geschikt voor zijden bedlinnen. 

Koop geen zijden bedlinnen onder 19 momme. Die is veel te dun voor intensief gebruik. De Silkmood zijden bedlinnen zijn  gemaakt van 100% hoge kwaliteit en natuurlijke pure moerbeizijde van 19 momme en 22 momme. 

 

 

 

 

1.9 Hoe kiest ik de juist zijden dekbed?

Waarom zijn er zoveel verschillen in de prijs van zijden dekbedden?

We hopen dat de volgende informatie u zal helpen om de ​​juiste beslissing te maken.

 

Dekbed hoes:

  • Katoenen hoes: de meest populaire en economische. Kies katoen boven 250 TC (draad tellen).
  • Zijde hoes: ideaal, maar prijzig. Een zijden omhulling dient minimaal 19momme te hebben. Als de omhulling lager is dan 19momme kunt u duurzaamheids problemen tegenkomen.

 

Zijde vullingen:

  • Lange moerbeizijde vezels,  korte moerbeizijde vezels, wilde zijde (Tussah Silk) vezels of afval van zijde.
  • Handmatig getrokken en gestapeld zijde vulling, machine getrokken zijde vulling, gehakte korte zijde vulling (hoofdzakelijk uit afval van de zijde komen) ...

Pure moerbei zijde is fijner en voelt erg zacht aan en heeft een natuurlijke parel kleur. Het ruikt fris.

Tussah zijde (wilde zijde) zijn ruwer, grover en hebben een bruine kleur en is minder luxe als vulling voor zijde dekbedden.  Behandelde wilde zijde heeft een bleke kleur, en heeft een disordelijke structuur.

Hand Getrokken lange moerbeizijde wordt gewassen en uitgerekt met de hand, natuurlijk gedroogd in de lucht. Er zijn geen additieven of bleekmiddelen toegevoegd. Het ruikt fris en heeft een natuurlijke kleur. Vele lagen worden gebruikt om een ​​dekbed vulling te maken, tussen lagen wordt lucht gevangen. Vandaar dat deze dekbedden meer luchtiger en zachter zijn. Ze zijn comfortabeler, duurzamer, kwalitatiever en heilzaam voor de gezondheid.

Machine getrokken zijde kunnen snel worden geproduceerd. Er is minder lucht opgesloten en chemicaliën werden gebruikt om de zijde witter en zachter maken.

Machine zijde heeft een witachtige kleur. Dit goedkoper, gestroomlijnd, industrieel proces van zijde extractie betekent een verlies van de voordelen in verband met zijde vullingen geproduceerd volgens de traditionele methoden.

Langvezelige moerbei zijde is wat je moet zoeken in uw dekbed.

Goedkopere zijde dekbedden zijn bijna altijd gevuld met machine getrokken zijde vulling, gehakte korte zijde vulling or mix van zijden en synthetische vulling...

 

Het gewicht van zijde vulling:

Onze zijden dekbedden heeft drie gewichten:

  • (180 gr / m²) is ideaal voor het warme seizoen (zomer)
  • (320 gr / m²) is ideaal voor mid-seizoen (lente of herfst)
  • (180 + 320 gr/m²) bestaat uit een zomer dekbed en een mid-seizoen dekbed apart of samen te gebruiken om een ​​zeer warm dekbed voor de winter te krijgen.

 

Inspectie rits:

Een goede zijden dekbed zal een lange inspectie rits hebben waar we de kwaliteit van zijde in het dekbed kunnen inspecteren.

 

Met of zonder stiksels (quilt)

Een zijden dekbed met een lopend stiksel of modellering is vooral van relatief lage kwaliteit gemaakt. Hier wordt meestal gewerkt met korte zijden draad, machinaal bewerkte zijde of gesponnen afval van zijde. Dit dekbed moet daarom altijd genaaid worden om te voorkomen dat de vulling gaat slippen. De zijden vulling is gecomprimeerd en minder luchtig.

Een Hoogwaardige zijden dekbed heeft geen lopende stiksels nodig en is niet gewatteerd. Omdat de lange zijden draad altijd loopt over de gehele breedte van het dekbed, moet deze alleen geaaid worden op de rand om de vulling op zijn plaats te houden.

Hoge kwaliteit zijden dekbed van Silkmood is gevuld met pure moerbei zijde met lange zijden vezels, geen korte vezels. Onze zijden dekbedden worden handmatig getrokken en gestapeld. De lange zijden vezels zorgen er ook voor dat de vulling beter op zijn plaats blijft zitten. Er zijn geen stiksels over de hele oppervlakte van onze zijden dekbed. De vulling wordt willekeurige met hand vastgenaaid met de overtrek om de luchtigheid en zachtheid van de zijden vulling te behouden. Daarom voelt een zijden dekbed van Silkmood heerlijk zacht en comfortabel aan. Dit dekbed heeft ook een uitstekend ventilatievermogen en is warmte regulerend (koelt af bij warmte en houdt u warm bij koude).

Onze producten hebben een Oeko-Tex Standard 100 Certificatie, goedgekeurd door de Europese textielindustrie bevoegde autoriteiten.

 

 

1.10 Waarom voor Silkmood kiezen?

Waarom kiezen we zijden producten van Silkmood?

  • Silkmood is een Belgische firma die bekend is voor hoge kwaliteit zijden producten. Onze producten voldoen aan alle Europese standaarden en normen. Veel producten op internet hebben dezelfde look, maar er is een groot verschil in kwaliteit en afwerking.
  • Onze zijde is geweven op moderne brede weefgetouwen, zodat het gegarandeerd van hoge kwaliteit is. Onze fabriek heeft Oeko-Tex® Standard 100 label. Dat betekent dat onze producten zijn getest en goedgekeurd in overeenstemming met Oeko-Tex Standaard 100. Het Oeko-Tex keurmerk garandeert dat onze producten geen  schade kunnen veroorzaken voor de gezondheid en het milieu! 
  • Silkmood producten blijven altijd up-to-date met de laatste mode en trends in Europa.
  • Best prijs/kwaliteit verhouding:  Wij hebben een vast atelier waar onze producten gemaakt worden,  zonder tussenpersoon! Wij voeren strenge kwaliteitscontroles uit en garanderen de beste kwaliteit/afwerking.
  • Geen verbogen kosten of achteraf kosten (invoerrecht, BTW): Wij zijn Europese firma en onze producten worden verzonden vanuit België.  Bij goederen die buiten de EU komen (bv :America, China… ) moet u (actheraf) invoerrechten en btw betalen.
  • Niet tevreden, geld terug! 14dagen retourbeleid/inruilen.
  • Geen verzendkosten bij een bestelling > 69€, Anders € 6,95
  • Veilig betalen & snelle levering: onze online betalingen  zijn volledig beveiligd en je persoonlijke informatie wordt afgeschermd. Wij doen ons uiterste best om uw pakket zo snel en veilig mogelijk bij u te bezorgen. We werken samen Bpost, TNT en DPD.

 

 

1.11 Wat veroorzaakt het vergelen van een kussensloop en hoe kan ik deze verwijderen?

Zoals we weten, zal een kussensloop na verloop van tijd iets geler worden, ongeacht of het een katoenen kussensloop of zijden kussensloop is. Die gele vlekken worden voornamelijk veroorzaakt door zweet. U realiseert zich misschien niet dat er tijdens het slapen of rusten zweten plaatsvindt, maar het gebeurt toch. Vocht, speeksel, make-up of huidproducten kunnen ook vlekken op zijde veroorzaken.

Transpiratie houdt onze lichaamstemperatuur op peil.  Zweet, het resultaat van transpiratie, is de afscheiding van oliën uit de zweetklieren. En deze oliën sijpelen in de stof van de kussensloop wanneer de olie opdroogt.

Direct zonlicht en oxidatie kunnen ook tot vergeling leiden.

 

Goed onderhoud:

  • Was kussenslopen met zijdewasmiddel in lauw warm water.
  • Kussenslopen moeten regelmatig worden gewassen. Bewaar extra kussenslopen en wissel ze om.
  • Niet te vaak chemisch reinigen.
  • Houd de kussenslopen uit direct zonlicht.

Probeer volgende methode om vergeelde zijde te verzachten:

 

  1. Meng een liter warm water, een eetlepel gedestilleerde witte azijn, een eetlepel zout en een eetlepel waterontharder. Roer tot alle ingrediënten door elkaar zijn gemengd.
  2. Dompel je zijden stuk in de reinigingsoplossing. Dompel het hele stuk onder zodat alle vlekken in contact komen met de oplossing.
  3. Wrijf zachtjes over de vlekken met een zachte spons.
  4. Spoel het zijden stuk af onder warm water om de azijnreinigingsoplossing te verwijderen. Knijp of draai de zijde niet.
  5. Leg het zijden stuk op een schone handdoek. Rol de handdoek met matige kracht op om het overtollige water uit de zijde te persen.
  6. Hang het zijden stuk op om in de lucht te drogen.

 

 

Saldo cadeaubon controleren

Wij gebruiken cookies. De essentiële en functionele cookie zijn nodig om de goede werking van onze website te garanderen. Naast functionele cookies, zijn er ook analytische cookies voor statistische doeleinden en worden enkel geplaatst met uw toestemming. Lees meer over ons Cookiebeleid

Alles accepteren Alles weigeren Manage cookies